iPhone 14 vs iPhone 13: Σύγκριση

Θα δούμε τον αγώνα iPhone 14 με iPhone 13 (θήκες κινητών) αυτόν τον Σεπτέμβριο. Αλλά προς το παρόν μπορούμε να μάθουμε τις φήμες και να καταλάβουμε ποιες θα είναι οι κύριες διαφορές και τι θα μπορούσε να σημαίνει για εσάς που θέλετε ένα νέο τηλέφωνο.

Το iPhone 13 είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο και αξίζει τη θέση του στον καλύτερο οδηγό τηλεφώνων μας. Το iPhone 14, που πιστεύεται ότι δεν είναι πολύ μακριά, θα αναβαθμίσει μερικά πράγματα από αυτά που ακούσαμε να φημολογούνται και δεν θα κοστίσει επιπλέον. Ωστόσο, εάν η Apple διατηρήσει το προηγούμενο και συνεχίσει να πουλά το iPhone 13 αλλά με έκπτωση μόλις έρθει το iPhone 14, τότε η απόφαση θα μπορούσε να είναι ακόμα δύσκολη.

Δείτε πώς συσσωρεύονται τα iPhone 14 και iPhone 13 με βάση τις φήμες και τις διαρροές μέχρι στιγμής.

iPhone 14 vs iPhone 13: Σχεδίαση

Το iPhone 13 δεν άλλαξε πολύ στο μέτωπο του σχεδιασμού, με εξαίρεση μια μικρότερη εγκοπή και μια ελαφρώς διαφορετική διάταξη κάμερας. Και το iPhone 14 θα μπορούσε να φαίνεται σχεδόν το ίδιο.

Το iPhone 14 Pro θα έχει αντ ‘αυτού δύο τρύπες – μια στρογγυλή και μια σε σχήμα χαπιού ένα – ενώ το κανονικό iPhone 14 θα κολλήσει με το μικρότερο σχέδιο εγκοπής του iPhone 13.

Εν τω μεταξύ, το χτύπημα της κάμερας θα γίνει προφανώς λίγο μεγαλύτερο στα μοντέλα Pro, πιθανότατα να δημιουργήσει χώρο για νέο υλικό κάμερας (το οποίο θα αναλύσουμε λεπτομερώς παρακάτω). Θα είναι μόνο μικρό, αλλά είναι αρκετά βολικό να μην χωράει τις διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή θήκες iPhone 13.

Υπήρξαν κάποιες φήμες ότι η Apple θα μπορούσε τελικά να υιοθετήσει μια θύρα USB-C και τελικά να αποσύρει τη Lightning, καθώς αντιμετωπίζει πίεση από την ΕΕ να υιοθετήσει το πρότυπο. Σε αυτό το σημείο όμως, ενώ υπήρξαν φήμες USB-C για το iPhone 15, η σειρά iPhone 14 αναμένεται να διατηρήσει τη θύρα Lightning όπως το iPhone 13.

Από χρωματική άποψη, θα πρέπει να δούμε τις τυπικές επιλογές μαύρου, ασημί και μπλε, καθώς και το Product RED για το iPhone 14 κανονικό. Προφανώς θα υπάρχει επίσης μια νέα μωβ επιλογή, παρόμοια με το μωβ iPhone 12, τόσο για το κανονικό iPhone 14 όσο και σε ελαφρώς διαφορετική απόχρωση για το iPhone 14 Pro.

iPhone 14 vs iPhone 13: Επεξεργασία και απόδοση

Τα κακά νέα είναι ότι το iPhone 14 ενδέχεται να μην διαθέτει τσιπ 3 νανομέτρων λόγω τεχνικών προκλήσεων. Αλλά το νέο φημολογούμενο τσιπ A16 Bionic θα μπορούσε να βασίζεται σε μια διαδικασία 4 nm, η οποία θα ήταν ακόμα μια αναβάθμιση από το 5nm A15 Bionic.

Ο συνεργάτης της Apple, TSMC, προχωρά σε μια νέα διαδικασία N4P, η οποία βασίζεται στα 5nm. Αλλά ακόμη και αυτή η βελτίωση αναμένεται για 11% ώθηση απόδοσης και 22% κέρδος στην απόδοση ισχύος.

Ένα άλλο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι ότι το iPhone 14 κανονικό και το iPhone 14 Max δεν έχουν αυτές τις μάρκες. Αντίθετα, θα μπορούσαν να λάβουν το ίδιο chipset A15 (ή το πολύ μια τροποποιημένη έκδοση) που βρίσκεται στη σειρά iPhone 13.

Ανεξάρτητα από αυτό, το iPhone 14 Pro τουλάχιστον θα πρέπει να είναι ταχύτερο από τα καλύτερα τηλέφωνα Android για άλλη μια φορά, αν το πρόσφατο ιστορικό αποτελεί οδηγό.

iPhone 14 vs iPhone 13: Κάμερες

Η Apple μπορεί να μεταπηδήσει από έναν κύριο αισθητήρα 12MP στο iPhone 13 σε μια ευρεία κάμερα 48MP στο iPhone 14 Pro.

Αυτή θα ήταν μια μεγάλη αναβάθμιση σε ανάλυση, ακόμα κι αν εξακολουθούσε να ακολουθεί τον αισθητήρα 108MP στο Galaxy S21 Ultra. Και πάλι, το iPhone 13 Pro Max είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα, παρά το γεγονός ότι προσφέρει μόνο έναν αισθητήρα 12MP. Η ποιότητα της εικόνας μετριέται με πολύ περισσότερα από τα megapixel.

Άλλες βελτιώσεις θα μπορούσαν να έρθουν στις μπροστινές κάμερες, δηλαδή η αυτόματη εστίαση και ένα ευρύτερο διάφραγμα. Αυτό θα σας επιτρέψει να τραβήξετε πιο φωτεινές selfies με καλύτερη εστίαση, κάτι που μας ακούγεται ιδανικό. Ειδικά αφού αυτό το χαρακτηριστικό φημολογείται ότι θα έρθει και στα τέσσερα μοντέλα, όχι μόνο στα Pro.

iPhone 14 vs iPhone 13: 5G

Το iPhone 13 είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα 5G, αλλά το iPhone 14 θα μπορούσε να πάει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο.

Τουλάχιστον αυτή είναι η προσδοκία μετά την εξαγορά από την Apple της επιχείρησης μόντεμ της Intel το 2019. Η Apple βασίζεται στα μόντεμ 5G της Qualcomm τις τελευταίες δύο γενιές, αλλά θα θέλαμε να δούμε τι είδους άλμα θα μπορούσε να κάνει το iPhone 14 με μια εγχώρια Apple μόντεμ, είτε πρόκειται για απόδοση, απόδοση είτε και για τα δύο. Ένα προϊόν πρώτης γενιάς κάνει μια μικρή παύση, αλλά αν κάποια εταιρεία το κάνει σωστά την πρώτη φορά, αυτή είναι η Apple.

Αλλά ίσως το 5G να μην είναι τόσο μεγάλη υπόθεση εάν η Apple εισαγάγει δορυφορική συνδεσιμότητα. Αυτό φημολογήθηκε για το iPhone 13, αλλά δεν συνέβη ποτέ. Ίσως φέτος να είναι όταν θα δούμε να φτάνει το χαρακτηριστικό.

iPhone 14 vs iPhone 13: Συμπέρασμα

Φαίνεται ότι το νέο iPhone 14 Pro θα μπορούσε να είναι μια αρκετά μεγάλη διαφορά όσον αφορά τη σχεδίαση, τις προδιαγραφές, τις κάμερες και πολλά άλλα από το iPhone 13. Και ακόμα κι αν το iPhone 14 μοιάζει πολύ με το iPhone 13, η αντικατάσταση του μίνι iPhone 14 Max με μεγάλη οθόνη θα ήταν σημαντική αν συμβεί.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.