Καθαρισμός αποχέτευσης τη νύχτα: 4 βασικές συμβουλές

Καθαρισμός αποχέτευσης τη νύχτα: 4 βασικές συμβουλές

Η εταιρεία Αποφράξεις Αιγάλεω Αντωνίου είναι μια αποφρακτική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και έχει ως στόχο να σας κρατήσει μακριά από κάθε πρόβλημα απόφραξης.

Σχεδόν όλοι μας αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα των φραγμένων αποχετεύσεων στα σπίτια μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε εύκολα να καθαρίσουμε τον σωλήνα αποχέτευσης. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε 4 βασικές συμβουλές για καθαρισμό αποχέτευσης τη νύχτα, χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι καθαρισμού της γραμμής αποχέτευσης, όπως ο μηχανικός καθαρισμός αποστράγγισης, ο καθαρισμός με χημική αποστράγγιση, καθώς και η μέθοδος απελευθέρωσης πίεσης. Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι εξίσου σημαντικές και συνήθως χρησιμοποιούνται με βάση τις προτιμήσεις των παθόντων.

Τι είναι ο καθαρισμός αποχετεύσεις με χημικά;

Ο καθαρισμός με χημική αποστράγγιση είναι ένας πολύ απλός τύπος απογύμνωσης των αποχετευτικών αγωγών, αν κάποιο υλικό ή υπόλειμμα έχει κολλήσει στους σωλήνες και δυσκολεύεται να φύγει. Για παράδειγμα, τα μαλλιά ή το λίπος κολλάνε στους σωλήνες αποχέτευσης και ο καθαρισμός με χημική αποστράγγιση είναι η καλύτερη μέθοδος για την απομάκρυνσή τους.

Υπάρχουν δύο τύποι χημικών για καθαρισμό αποχετεύσεων, ακολουθήστε τις 4 βασικές συμβουλές μας!

1. Αλκαλική διαδικασία καθαρισμού αποχέτευσης

Σε αυτόν τον τύπο καθαρισμού με χημική αποστράγγιση, οι πιο χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες περιλαμβάνουν το υδροξείδιο του καλίου και κυρίως το υδροξείδιο του νατρίου. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε υγρή μορφή είτε σε στερεή μορφή. Οι αλκαλικοί σχηματισμοί συνήθως περιλαμβάνουν διάφορα πρόσθετα και ενισχυτές για την έναρξη της διαδικασίας.

Για να αποκλείσετε τις γραμμές αποχέτευσης, θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε ένα μπουκάλι αλκαλικής σύνθεσης. Μετά από αυτό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες σε αυτό. Βάλτε τα γάντια και τα γυαλιά σας έτσι ώστε η χημική ουσία να μην πάει στα μάτια σας τυχαία. Ρίξτε τη σωστή ποσότητα της χημικής ουσίας στο άνοιγμα αποστράγγισης σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στη φιάλη. Αφήστε το για λίγα λεπτά ή όλη την νύχτα ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης, και στη συνέχεια ξεπλύνετε τη χημική ουσία.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το χημικό έρχεται σε άμεση επαφή με τις φραγμένες ουσίες. Με αυτόν τον τρόπο, εκκινεί τις αντιδράσεις, ιδιαίτερα το υδροξείδιο του νατρίου. Ως αποτέλεσμα των χημικών αντιδράσεων με τις ουσίες, οι ουσίες διαλύονται, αφήνοντας το πέρασμα καθαρό και ελεύθερο.

2. Διαδικασία καθαρισμού αποχέτευσης με οξύ

Στην διαδικασία όξινης χημικής καθαρισμού για την αποδέσμευση των σωλήνων αποχέτευσης, χρησιμοποιούμε κυρίως τα οξέα. Τα οξέα είναι πολύ επικίνδυνα και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για τη χρήση τους. Όταν οι άλλες μέθοδοι αποτυγχάνουν να ξεβουλώσουν τους σωλήνες αποχέτευσης, τότε μπορείτε να πάτε για τις όξινες χημικές ουσίες. Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα απορρίμματα σωλήνων αποχέτευσης χημικών ουσιών από διάφορα νοσοκομειακά ή ιατρικά καταστήματα σε διαφορετικές τιμές. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες σχετικά με το φιαλίδιο οξέος και ότι εφαρμόζετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τον καθαρισμό της αποχέτευσης.

Ακριβώς όπως το ξεβούλωμα της γραμμής αποχέτευσης με αλκαλικές χημικές ουσίες, ο καθαρισμός με τις όξινες χημικές ουσίες είναι παρόμοια διαδικασία εκτός από την πρόσθετη φροντίδα που έχει ληφθεί. Ο βασικός σκοπός της χρήσης αυτής της μεθόδου είναι να καθαρίσει τις γραμμές αποχέτευσης έντονα και πιο πολύ, επειδή τα οξέα διαλύουν δυναμικά όλες τις φραγμένες ουσίες και καθιστούν τις γραμμές αποχέτευσης καθαρές.

3. Προφυλάξεις για καθαρισμό αποχέτευσης

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο καθαρισμού χημικών για ξεβούλωμα των γραμμών αποχέτευσης, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένες σημαντικές προφυλάξεις.

Πρώτα απ’ όλα, ποτέ μην αγγίζετε τα χημικά με τα χέρια σας, καθώς μπορεί να κάψει το δέρμα σας άσχημα. Να φοράτε πάντα τα παχιά γάντια από καουτσούκ γιατί τα γάντια από ύφασμα μπορεί να απορροφήσουν τα χημικά και να κολλήσουν στο δέρμα σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα παχιά γάντια από λάστιχο και να χειριστείτε προσεκτικά τη χημική ουσία.

Αποφύγετε την άμεση επαφή με τα μάτια σας. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο μάτι σας, ακόμη και αν πέσει στα μάτια σας μία σταγόνα της χημικής ουσίας. Εάν είναι δυνατόν, φορέστε γυαλιά πριν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο καθαρισμού χημικών αποστράγγισης.

Να διαβάζετε πάντοτε προσεκτικά τις οδηγίες στη φιάλη του χημικού. Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες προσεκτικά και να εφαρμόσετε τη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Σε περίπτωση ατυχήματος, επικοινωνήστε αμέσως με έναν γιατρό.

4. Ιδανική στιγμή για καθαρισμό αποχέτευσης

Το βράδυ όλα ηρεμούν, το ίδιο και τα μέλη μιας οικογένειας. Γι’ αυτό η νύχτα θεωρείται ιδανική στιγμή για καθαρισμό αποχέτευσης όταν όλοι κοιμούνται και δεν γίνεται συχνή χρήση της τουαλέτας και του νερού γενικά. Όποιον τρόπο και να επιλέξετε, πέρα από εσάς, που θα ακολουθήσετε τις προφυλάξεις που προαναφέραμε, δεν υπάρχει κίνδυνος για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να εκτεθούν σε χημικές ουσίες.

Πλεονεκτήματα του χημικού καθαρισμού

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι βοηθούν ιδιαίτερα στην αφαίρεση των τριχών, των λιπών, των ριζών των δέντρων και άλλων παρόμοιων ουσιών. Αυτά μπορεί να είναι κολλημένα στους σωλήνες αποχέτευσης και να προκαλούν το μπλοκάρισμα ή το φράξιμο. Ο χημικός καθαρισμός είναι καλύτερος γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε το μείγμα σε συγκεκριμένες αναλογίες.

Χρειάζεται μόνο να αγοράσετε τη χημική ουσία και να την περιχύσετε στον σωλήνα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Μειονεκτήματα του χημικού καθαρισμού

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι απλώς ξεβουλώνει τους σωλήνες ή τους αγωγούς που βρίσκονται πιο κοντά στο άνοιγμα αποχέτευσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μέγιστη ποσότητα άμεσης χημικής ουσίας μπορεί να φθάσει σε αυτά. Από την άλλη πλευρά, τα φθαρμένα μέρη που βρίσκονται μακριά από το κύριο άνοιγμα αποστράγγισης δεν επαρκεί για να ξεβουλώσουν αποτελεσματικά και σωστά. Όταν ρίχνετε τη χημική ουσία στο άνοιγμα αποστράγγισης, αναμιγνύεται με νερό και άλλες ακαθαρσίες και ουσίες οπότε, η αποτελεσματικότητα του χημικού μειώνεται και τα αποτελέσματα είναι επίσης χαμηλότερα.

Επομένως, πρέπει να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότερη μέθοδο πριν την εφαρμόσετε. Η επιλογή της σωστής μεθόδου είναι το κλειδί για τον αποτελεσματικό καθαρισμό αποχέτευσης, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Η εταιρεία Αποφράξεις Αιγάλεω Αντωνίου είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο, μέρα και νύχτα, για να λύσετε μια για πάντα όποιο πρόβλημα δυσκολεύει τα υδραυλικά συστήματά σας.

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.