Πήγα σε οίκους ανοχής για να παίξω τη «Ρένα» – Newsbeast


Για τη θεατρική παράσταση «Ρένα» στην οποία πρωταγωνιστεί μίλησε, μεταξύ άλλων, στην Ελεωνόρα Μελέτη η ηθοποιός Υρώ Μανέ.

Στην παράσταση, που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αύγουστου Κορτώ, η Υρώ Μανέ υποδύεται την ιερόδουλη, σε ένα ταξίδι  στην Ελλάδα, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.

Για να μπορέσει να μπει στο πετσί του ρόλου πήγε σε οίκους ανοχής.

«Πήγα σε ένα σπίτι με τη βοήθεια μιας φίλης και με δέχτηκαν οι κοπέλες εκεί. Μίλησα μαζί τους είδα τον χώρο τους. Ήταν τόσο παράξενο και προκλητικό όλο αυτό για μένα, που αν το ξαναζούσα θα ήθελα να διανυκτερεύσω σχεδόν κιόλας» είπε.

«Αυτό που κλήθηκα να κάνω» ανέφερε «μιλώντας με τις κοπέλες είναι να αποκωδικοποιήσω κάποιες συμπεριφορές τους, κάποια βλέμματα, κάποιον εσωτερικό κραδασμό. Το εντυπωσιακό και αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι όλες δεν ήθελαν να κάνουν αυτό το επάγγελμα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αποδεκτοί. Παλεύουν να αγαπηθούν.

Η Υρώ Μανέ μίλησε και για τη σειρά «Εγκλήματα», όπου έπαιζε τη Φλώρα.

«Είναι ένα σίριαλ που ακόμα και τώρα έχεις την αίσθηση ότι γράφτηκε και παίχτηκε και σκηνοθετήθηκε τώρα. Είναι πολύ σύγχρονο και για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά. Ήμασταν άτομα λιγάκι έξω από τον κανόνα. Ήμασταν μια παρέα, μας ιντρίγκαρε πάρα πολύ, δώσαμε ένα στίγμα δικό μας τότε. Μας άρεσε πάρα πολύ. Με φώναζαν Φλώρα στον δρόμο, πλέον με φωνάζουν Ρένα» είπε χαρακτηριστικά.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.