Το παιχνίδι με το οποίο έχει κολλήσει όλος o κόσμος υπάρχει πλέον και στα ελληνικά


Εσείς θα παίξετε;

Το Wordle είναι ένα παιχνίδι εύρεσης λέξεων, το οποίο έχει γίνει η τελευταία «μόδα» με την οποία ασχολούνται πολλοί -που γνωρίζουν αγγλικά- στα social media και ειδικά στο Twitter.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να googlάρει κάποιος την λέξη “Wordle” ή να μπει απευθείας στο www.powerlanguage.co.uk/wordle/  και θα δει 30 λευκά κουτάκια σε 6 σειρές των 5 και ένα πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρεις την λέξη της ημέρας που έχει 5 γράμματα, με 6 προσπάθειες.

Βάζεις λοιπόν στην πρώτη σειρά μία λέξη, πατάς το enter στο πληκτρολόγιο και περιμένεις να δεις τι θα σου βγάλει. Όποιο γράμμα είναι πράσινο, υπάρχει στην λέξη της ημέρας και είναι στην σωστή θέση. Όποιο είναι κίτρινο υπάρχει στην λέξη, αλλά είναι σε λάθος θέση, ενώ όποιο είναι γκρι ή μαύρο, είναι λάθος.

Κρατάς, αλλάξεις θέση ή αντικαθιστάς τα γράμματα ανάλογα με το χρώμα, με στόχο να βρεις την σωστή λέξη. Έτσι στο τέλος βγαίνει το ποσοστό και η εικόνα που ποστάρουν όλοι.

Για όσους δεν τα πάνε και τόσο καλά με τα αγγλικά, πλέον υπάρχει και η ελληνική έκδοση από τον Διομήδης Σπινέλλης που είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορείτε να μπείτε εδώ και να το παίξετε: Word Master (dspinellis.github.io)

 

 

Σχετικά Tags

WORDLE παιχνίδι

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.